OVERIGE WERKZAAMHEDEN / DIENSTEN.

We hebben erg veel verschillende werkzaamheden. Eigenlijk doen we bijna alles wat met dieren te maken heeft, mocht u werkzaamheden hebben betreft uw dieren dan kunt u ons hier altijd voor bellen. Hieronder een overzichtje van onze overige werkzaamheden.

-    Het bijhouden van de wettelijk verplichte I&R registratie. We houden voor boerderijen de dag registers bij. We melden dieren aan en af en vullen de verplichte vervoersdocumenten in.

-    We kunnen voor kinderboerderijen UBN (unieke bedrijfsnummers) aanvragen. Je moet een UBN nummer hebben als je schapen/geiten/runderen of varkens houd.

-   Ook voorzien we de aanwezige dieren van oormerken indien dat nodig is.

-    We leveren ook dieren aan de boerderijen, Deze kunnen aangekocht worden of geleased. Sommige boerderijen willen alleen in de zomer dieren. De meeste Campings hebben in de winter niets aan een kinderboerderij. Dit kost hun veel extra geld en werk. Voor zo’n camping is het ideaal om alleen in het hoog seizoen dieren te hebben.

-    We voeren overtollige dieren af en indien deze dieren geschikt zijn proberen we deze weer te herplaatsen op andere boerderijen.

-    We vangen ook overtollige dieren op parken zoals wilde kippen die overlast veroorzaken, konijnen die de beplanting aanvreten, of wilde eenden die door overbevolking in de zomer botulisme veroorzaken. Indien er ontsnapte dieren zijn kunt u ook de V.U.D. inschakelen. Extreem agressieve of bange dieren kunnen we laten verdoven.

-    We kunnen de schapen ook scheren, en hun klauwen bijknippen.

-    De nagels van dieren kijken we na en knippen we bij indien nodig. Voor de hoeven van ezels en pony’s hebben we een gespecialiseerde hoefsmid en voor de klauwen van runderen een klauwbekapper.

-    We maken ontworming schema’s en geven advies bij het ontwormen en enten van de dieren. We kunnen ook de dieren voor u laten ontwormen of enten door onze dierenarts.

-   U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken voor probleem gevallen met dieren zoals ontsnapte dieren, moeilijke bevallingen, gewonde dieren of voor andere dringende zaken.

© Copyright V.U.D. 2008