EVEN VOORSTELLEN.

Hallo, ik ben Mark Peeters. Ik ben geboren in 1982
in Hapert (NL). Dit is een klein dorpje onder Eindhoven waar ik ben opgegroeid tussen
de dieren. Mijn ouders hadden vroeger al lama’s, kangoeroes en emoe’s enz.

Deze “dieren verslaving” heb ik overgenomen.
Ik heb dan ook al van kleins af aan heel veel
dieren. 

Na de mavo ben ik dierenmanagement / dierenverzorging gaan studeren.
Toen ik in 2002 mijn diploma behaalde kreeg ik een erg mooi aanbod.
Ik kon het Verzorgingsbedrijf Uitheemse Diersoorten (V.U.D.) overnemen. De vorige eigenaar heeft de V.U.D 15 jaar succes vol gerund maar had door diverse andere werkzaamheden te weinig tijd voor zijn bedrijf. Hierdoor heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Mijn kennis en ervaring met dieren heb ik voornamelijk uit de praktijk geleerd. In mijn schooltijd heb ik verschillende stage’s gedaan bij veehouderij bedrijf en dieren-, vogelparken. Ook werk ik al sinds 1992 als vrijwilliger bij het papegaaien opvang centrum in Veldhoven. Hier heb ik het meeste geleerd.

Ontwikkeling

In oktober 2002 werd ik eigenaar van de V.U.D. en in de daarop volgende jaren is het bedrijf verder ontwikkeld. Voorheen was dit bedrijf actief bezig met het onderhouden, aanleveren van dierenvoeders en begeleiding van kinderboerderijen op vakantieparken. In 2003 zijn wij verder ontwikkeld waardoor wij ook actief zijn bij diversen zorginstellingen.

Hierdoor kwam de behoefte om snoezel en knuffel activiteiten met dieren te organiseren. Met enige regelmaat bezoeken wij diversen instellingen met snoezel / knuffeldieren of zelf een complete mobiele kinderboerderij.

 Toekomst....

1 januari 2007 is het bedrijf verhuist naar België, (vlak over de grens bij Valkenswaard  of Weert) hier willen wij graag een kinderboerderij/zorgboerderij gaan ontwikkelen. 

Mark Peeters
(directeur V.U.D.)

© Copyright V.U.D.